martes, 27 de maio de 2014

CONTARTE: EUROPA Á CARTA

 “Europa á carta” foi o obradoiro gastronómico-literario que fixeron  os alumnos de 5º e 6º de primaria, dentro do proxecto  “Cociña de Contos”

Do bacalláu à bras (Portugal) ao pierogy(Polonia), da panna cotta(Italia) aos crêpres(Francia), o gulasz(Polonia) ao arroz con leite (España)... centos de variedades de queixos e embutidos... Europa presenta unha ampla e variada oferta gastronómica en todos e cada un dos seus países.
Coa finalidade de dar conta desta riqueza, neste obradoiro, realizamos unha viaxe virtual pola gastronomía de cinco  países da Unión Europea (España, Portugal, Francia, Italia e Polonia), empregando imaxes proxectadas, mapas e fotografías de comidas e alimentos, observando os diferentes  ingredientes, pratos típicos, condimentos e, sobre todo,  reflexionamos sobre a importancia da gastronomía como aspecto de identidade propia de cada cultura.
Ao culminar a viaxe, realizamos unha actividade por equipos, de composición artística a partir dos pratos e ingredientes que coñecimos na ruta.
Dentro de cinco potas atopábanse imaxes cos pratos e nomes no idioma correspondente  para a elaboración dun menú de restaurante. Cada equipo creamos dous pratos e postre. Puxemos un nome ao noso establecemento e decoramos a carta de presentación. Aproveitamos para repasar as capitais e bandeiras europeas e algún monumento importante do país elexido.
 Todos os menús tiñan moi bo aspecto. O obradoiro abriunos o apetito e non  nós chegaba a hora para tomar o tentempé do recreo.

Ademais de divertirnos recibimos unha Despensa de contos, unha  biblioteca gastro-literaria que incluía libros en catro idiomas.

Ningún comentario:

Publicar un comentario